Training gebaseerd op MBSR/MBCT & Kids Relax Training

Een Mindfulness training is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.

Het wordt ook wel de 8-weekse; Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) of Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) genoemd. 

De grondlegger van de basis training mindfullness is Jon Kabat Zinn, arts en hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Massachusets (USA).

Herken je 1 van onderstaande punten:

- Meegesleept worden in de waan van de dag.

- Je voelt je snel moe, lusteloos of geirriteerd of overprikkeld

- Je voelt je onzeker of hebt last depressieve gevoelens of angsten;

- Je zit vaak ‘in je hoofd’, hebt te weinig contact met wat je voelt en wilt.

– Je wilt leren omgaan met negatieve gedachten en gevoelens of lichamelijke ongemakken;

– Je ervaart concentratieproblemen op school of sporten;

– Je hebt moeite met (door)slapen;

– Je piekert over wat geweest is of nog moet komen of blijft hangen / vastzitten in je eigen ronddwalende gedachten.

 

Verander je mee met Mindfulness?

Mindfulness is een methode: Het leert je om je meer bewust te worden van je gevoelens en gedachtes & hoe je op een andere wijze daarmee om zou kunnen gaan. Het is geen therapie of een kant en klare oplossing voor je problemen of je pijn. Je leert op een andere manier om te gaan (of te voorkomen) met spannings-, stress- en pijnklachten en meer te genieten van wat er is. Hierdoor zul je je minder geleefd voelen, meer met volle aandacht bij jezelf zijn (en daarmee ook bij de ander), meer vrijheid van keuze ervaren & dat je zelf de kwaliteit van je leven kunt veranderen. Het helpt je uit vaak automatisch aangeleerd gedrag te stappen & meer met je aandacht in het NU te zijn. Je leert meer te genieten en te ontspannen in allerlei ervaringen in je leven. Je leert bewust om te gaan met (hinderlijke) gedachten, (on)prettige gevoelens, en ingesleten gewoonte en reactiepatronenen.

Concentratie- en meditatieoefeningen, milde lichaamsoefeningen, reflectieopdrachten & oefeningen vormen de basis van de mIndfulnesstraining. Niets zweverigs, leren leven in het hier en nu met alle gemak en ongemak. 

Met deze mindfulness training ontwikkel je een meer open, vriendelijke & relaxtere houding  ten opzichte van je eigen oordelen, irritaties of andere emoties die je werkelijkheid kleuren. Dat brengt je meer rust om vrijer en relaxter in het leven te staan en de wijsheid om anders om te gaan met ongemakken, zoals stress, moeheid of lichamelijke klachten. 

De training is vooral praktisch: Uitleg en instructies rond verschillende mindfulnessthema’s worden afgewisseld met aandachtsoefeningen als ook lichaamsoefeningen. Naast het doen van de oefeningen, wisselen we ook ervaringen uit. Inhoudelijk gaan we niet écht in op de gedachten of gevoelens die we tijdens het oefenen of in het dagelijks leven tegenkomen. Jij bepaald wat je wel of niet verteld of ervaren hebt. Het is geen gespreksgroep

Thuis oefenen is een essentieel onderdeel: Er wordt van je gevraagd om ook dagelijks thuis te oefenen, ongeveer 15 -30 minuten per dag. Hierdoor kun je mindfullness makkelijker integreren in je dagelijkse bezigheden & kom je bewuster en meer in je eigen kracht te staan. 

 

8 weekse groepstraining:  

In mijn praktijkruimte thuis IVM Corona Covid-19 met max 2-3 kids- personen of bij grotere groepen verzorg ik een externe locatie of kan op externe locatie(s) de training verzorgen. 

Je krijgt per training de bijbehorende geluidsbestanden en werkboek/bladen met opdrachten per mail.

 

Individuele begeleiding:
In overleg kan ook een individueel een mindfulness training gevolgd worden of sinds 1 juli 2020 IVM Corona Covid-19 met max 2-3 personen in mijn praktijkruimte zodat de 1.5 meter gewaarborgd is. 

 

Bel of mail mij voor beschikbare data & tijden: Inschrijven